webdizajnSa originalnim i kvalitetnim dizajnom, ispravnim i optimiziranim kodom, garantiramo Vam uspješno predstavljanje Vašeg poslovanja na internetu!

Proces izrade web stranice

Kada govorimo o izradi web stranice govorimo o procesu koji obuhvaća više faza.

Informativni razgovor s klijentom

Prvi korak prilikom izrade web stranice je informativni razgovor i definiranje ciljeva, svrhe i izgleda web stranice (osobno, telefonom ili e-mailom).
Utvrdit ćemo u kojem će se smjeru odvijati dizajn stranice, njen sadržaj, opseg i karakter (informativni, promidžbeni, prezentacijski..).

Također, u slučaju da to već niste napravili, savjetovat ćemo Vas i kako definirati njenu strukturu (broj i vrsta podstranica) te kako pripremiti sadržaj koji želite objaviti na njoj (tekst, slike, video..).

Priprema i dostava materijala za web stranicu

Za početak, definirajte strukturu stranice: Koliko i koje podstranice želite?
Primjer najčešćih vrsta podstranica:

Naslovna - prva stranica koju posjetitelji vide čim dođu na Vašu web stranicu (najčešće sadržava pregled čime se Vaša tvrtka bavi te koje usluge i proizvode nudi )
Usluge - opis vaših usluga, pogodnosti, specijalne ponude itd.
Proizvodi - prezentacija proizvoda koje nudite, njihov opis, cijene, slike, tehnički detalji, načini kupnje, popusti itd.
O nama - povijest Vaše tvrtke/obrta, kvaliteta, način na koji poslujete itd.
Kontakt - kontakt podaci, brojevi telefona, e-mail adrese
Gdje se nalazimo - interaktivna karta lokacije, adrese
Među najčešće linkove možemo uvrstiti i: Novosti, Galerije slika, Partnere, Reference/portfolio, Cjenik usluga/proizvoda, mapa stranice itd.

Jednom kad ste odredili koje podstranice želite, trebate prikupiti sadržaj koji će se na njima nalaziti (logotip tvrtke, fotografije, tekst) i dostaviti ga, a mi ćemo ga obraditi i pripremiti za integraciju u web stranicu.

Predložak dizajna web stranice

Nakon što je pripremljen i dostavljen sav materijal od strane klijenta, sljedeći korak je izrada predloška dizajna, odn. izrađujemo predložak u obliku slike kao primjer kako će Vaša stranica izgledati. Na eventualni zahtjev klijenta vrše se izmjene boja, grafičkih elemenata, tipografije i ostalog.
Kada ste definitivno zadovoljni izgledom predložka i odobrite ga, krećemo u izradu finalnog rješenja dizajna, odn. poliranje predloška i priprema grafičkih elemenata za programiranje.

Programiranje web stranice i popunjavanje sadržajem

Dovršeni i ispolirani dizajn web stranice programiramo u čistom, ispravnom i optimiziranom kodu, u skladu sa posljednjim web specifikacijama, čime Vam garantiramo njenu stopostotnu funkcionalnost i ispravnost na internetu te optimiziranost za tražilice.

Kreiranje domene i postavljanje stranice na web server

Kada je Vaša web stranica dizajnirana, programirana i optimizirana, vrijeme je za zakup domene (adresa Vaše web stranice) i podizanje na online server. U ovom koraku web stranica je vizualno privlačna, popunjena sadržajem, dostupna na internetu i spremna za upotrebu.

Sljedećih mjesec dana stranicu cemo testirati i po potrebi napraviti posljednje izmjene ili korekciju sadržaja i dizajna.
Također nudimo i preporučamo njezino naknadno održavanje i ažuriranje u slučaju da želite dodavati novi sadržaj ili mijenjati postojeći.